Nástroje pre uľahčenie prístupu

Žiaci ZŠ KLokočov u hasičovV dňoch 3.5.2013 a 14.6.2013 sa žiaci ZŠ Klokočov zúčastnili prehliadky hasičskej techniky, ktorú im predviedli príslušníci Hasičskej stanici v Turzovke. Žiaci si mohli prezrieť niekoľko hasičských zásahových vozidiel a nazrieť dovnútra. Príslušníci hasičského zboru na jednotlivých stanovištiach ukázali žiakom materiálne zabezpečenie hasičských vozidiel a vysvetlili im, na aký zásah je ktoré vozidlo vhodné. Žiaci napäto počúvali a vozidlá si podrobne obzerali. Niektorí žiaci si dokonca vyskúšali hasičskú uniformu s prilbou, pričom zistili, že je poriadne ťažká.

Počas  pozorovania hasičov na jednotlivých stanovištiach si naši žiaci uvedomovali, že práca hasičov je nielen ťažká a náročná, ale aj veľmi šľachetná, lebo s nasadením vlastného života vstupujú do ohňom ohrozeného priestoru, aby zachránili životy, či majetok ľudí. Po tejto prehliadke odchádzali naplnení pocitmi obdivu a uznania.
Úprimné poďakovanie patrí príslušníkom OR HaZZ v Čadci, ktorí prehliadku sprístupnili a príslušníkom Hasičskej stanici v Turzovke, ktorí prehliadku predviedli.

Ing. Jarmila Krišťáková
riaditeľka ZŠ Klokočov

logo mojekysucelogo euroregionbeskydylogo eu fondyop kvalita ziv prostredia

eures logoarcha logologo snowparadiselogo rrakysucelogo sudopark