Nástroje pre uľahčenie prístupu

Známy pedagóg J.A. Komenský povedal: „Nemilovať knihu, znamená nemilovať múdrosť a nemilovať múdrosť, znamená stávať sa hlupákom.“

Mesiac marec, ktorý práve plynie, máme už od školských čias v pamäti zapísaný ako mesiac knihy. Možno tento prívlastok už nevnímame tak intenzívne, ako kedysi, keď bolo oveľa menej možností vzdelávania a získavania informácií ako dnes, no napriek tomu má literatúra v bežnom i študentskom živote svoje stále miesto. Zdrojom stretnutí s knihami nie sú len kníhkupectvá a vlastné domáce knižné zbierky, ale svoje nezastupiteľné miesto tu majú aj knižnice. I naša Obecná knižnica Klokočov ponúka čitateľom množstvo kníh, ktoré sú každoročne dopĺňané o nové knižné jednotky. Pri príležitosti mesiaca MAREC, ktorý je známy ako mesiac knihy  sa Obec Klokočov v zastúpení starostom obce Ľubošom Strížom rozhodla odmeniť päť najlepších čitateľov, ktorí v roku 2009 prečítali najviac kníh. Títo čitatelia získali za zásluhy bezplatné celodenné lyžovanie na Lyžiarskom vleku Hlavice a Obec Klokočov im udeľuje pochvalu. Sú to títo čitatelia:
Danka Šamajová, Klokočov; Anna Šamajová, Klokočov; Stanislava Ptáková; Danka Horníková, Klokočov; Karin Kapusniaková, Klokočov.

logo mojekysucelogo euroregionbeskydylogo eu fondyop kvalita ziv prostredia

eures logoarcha logologo snowparadiselogo rrakysucelogo sudopark