Nástroje pre uľahčenie prístupu

Sample ImageVážení spoluobčania, chcem Vám dať do pozornosti ako si sami ničíme životné prostredie. Naozaj takto vyzeral lesík, ktorý sa nachádza pod Klokočovom smer Olešná (fotografie na konci článku).
Tento úsek vyčistili pracovníci, ktorí pracujú na  verejnoprospešných prácach a pracovníci obecného úradu Klokočov. Preto by sme sa mali každý zamyslieť a odpady dať tam kde patria a chrániť si to čo je dominantou našej obce t.j. prírodu a okolie. 
Ďalej chceme upozorniť, že združenie TKO Semeteš n. o. ako vývozca odpadov v Klokočove v spolupráci s Recyklačným fondom a zmluvnými odberateľmi zahájilo projekt „ Ekopaky a Kovové obaly“. Cieľom tohto projektu je znížiť množstvo netriedeného odpadu, ktorý končí nevyužitý na skládkach.  Preto obaly z kovu a kompozitné obaly sa budú zbierať podľa kalendára zberov a prepráv pri zbere plastov.

Ko - obaly z kovu: plechovky, prázdne konzervy, vrchnáčiky z fliaš, kovové viečka, plechovky z piva a nealkoholických nápojov musia byť čisté umyté, bez zvyškov potravín a nápojov.
Vkm – kompozitné obaly: sú to viacvrstvové kombinované materiály ( papierové krabice + Al fólia). Napr. krabice z mlieka, džúsov, .... Musia byť tak isto čisté, bez zvyškov nápojov, zložené do roviny (je  potrebné zošliapnuť  nohou).
V zberných nádobách od 110 litrových  a kontajneroch 7 m3 sa stále nachádza neúmerné množstvo druhotných surovín, ktoré obec vyváža podľa kalendára zberov a prepráv. Každý občan by sa mal  zapojiť  do triedenia odpadov. Vytriedené suroviny ako je sklo, plasty, kompozitné obaly, obaly z kovu  prichystať vo vreci k ceste podľa odvozu. Občan si môže prevziať  kalendár zberov a preprav na obecnom úrade. 
Vážení občania  žiadame  Vás o dôkladnejšie triedenie týchto druhotných surovín od zmesového komunálneho odpadu. Druhotné suroviny nemusia skončiť na skládke odpadov!

Anna Koniarová, úsek kom. odpadu

Sample Image  
Sample Image 
Sample Image 
Sample Image 
Sample Image 
Sample Image 
Sample Image 
Sample Image 
Sample Image 

 

logo mojekysucelogo euroregionbeskydylogo eu fondyop kvalita ziv prostredia

eures logoarcha logologo snowparadiselogo rrakysucelogo sudopark