Nástroje pre uľahčenie prístupu

odrezanymaj2013mTáto krásna kultúrna tradícia sa zachovala aj v našej obci Klokočov. Stavanie mája je jednou z najkrajších národných tradícii. Tak sa aj stalo v našej obci  dňa 30.04.2013, kde sa zišli pracovníci Obecného úradu Klokočov, aby postavili v centre obce máj. Krásny vysoký máj bol ozdobou Klokočova, ale bohužiaľ, len pár májových dní. V noci, zo soboty na nedeľu, dňa 11.5.2013 bol v našej obci máj podrezaný a zničený. Bohužiaľ, nájdu sa medzi nami aj závistliví a neprajní ľudia, ktorí  sa postarali o zničenie tejto krásnej ozdoby obce... . No, je už na zvážení každého z nás, čo by sme v obci chceli mať, mohli mať a nebudeme mať... .
Len škoda krásneho tónu spevu folklórnej skupiny z Klokočova, škoda krásnych tónov heligónky, škoda krásne vyzdobeného voza s koníkmi, ktorý každoročne sprevádzali váľanie mája v našej obci a nechýbala nikdy ani ľudová zábava.
S veľkým poľutovaním môžeme konštatovať, že je smutné, že na takéto krásne tradície, na ktoré sme boli: „... my Kysučania vždy hrdí...!", musí naša obec zabudnúť, lebo si ich niekto jednoducho nepraje... .

logo mojekysucelogo euroregionbeskydylogo eu fondyop kvalita ziv prostredia

eures logoarcha logologo snowparadiselogo rrakysucelogo sudopark