Nástroje pre uľahčenie prístupu

Sample Image
7493428 kb
Plagát - 16. ročník Beskyd Rallye - Spanilá jazda Beskydskou krajinou
25.-28.7.2013
V termíne 25.-28.7. 2013 sa uskutoční už 16. ročník tradičnej medzinárodnej prehliadky historických vozidiel organizovanej Turzovským veteran clubom s názvom  BESKYD RALLYE.
Rekordný počet viac než 120 posádok prichádzajúcich najmä zo Slovenska, Česka či Poľska bude mať opäť po roku možnosť od štvrtka do nedele obdivovať krásy Beskydskej prírody, pestrosť trasy ako aj domácku atmosféru celého podujatia.
Tento ročník so sebou prináša aj pár zmien, z ktorých asi najvýznamnejšou je zmena samotného  zázemia celého preteku. To sa z obce Bílá tento rok presunie do pár kilometrov vzdialených Malenovíc, kde bude pre účastníkov pripravený  areál hotela Petr Bezruč.
Táto spanilá jazda historických vozidiel Beskydskou krajinou v celkovej dĺžke takmer 300 km a prejazdom cez horské priechody Konečná a Bumbálka  je, ako zvyčajne, rozdelená na dve etapy.
Tá prvá – Moravská , prevedie účastníkov v piatok 26. júla cez Frenštát pod  Radhoštěm do Valašskej Bystřice odkiaľ bude kolóna naleštených veteránov pokračovať do Vsetína. Nasledovať bude obľúbená zastávka v Karolinke a cez Frýdlant nad Ostravicou návrat späť do Malenovíc.
Na ďalší deň, t.j. v sobotu 27.7 sa uskutoční druhá etapa s titulom Slovenská.  Tá začne opäť v Malenoviciach a bude pokračovať  cez Klokočov a Olešnú do Čadce, odtiaľ neskôr cez  Kysucké Nové Mesto do Krásna nad Kysucou. Poobede nasleduje zastávka v Turzovke, kde prebehne  tradičná súťaž elegancie vozidiel aj posádok  odtiaľ sa už všetci poberú cez Staré Hamry späť do Malenovíc na slávnostné ukončenie celého podujatia.

logo mojekysucelogo euroregionbeskydylogo eu fondyop kvalita ziv prostredia

eures logoarcha logologo snowparadiselogo rrakysucelogo sudopark