Nástroje pre uľahčenie prístupu

Marec - mesiac knihyMesiac marec tradične spájame s príchodom jari a kvitnutím prvých snežienok, ale aj s pojmom marec – mesiac knihy. Kniha najväčší priateľ človeka od vynálezu kníhtlače patrí medzi neodmysliteľných spoločníkov nielen pre mladú generáciu, ale  aj  pre každú vekovú kategóriu.


Žiaľ v súčasnosti mladá generácia zanedbáva dobrú beletriu a radšej neprestajne pozerá televíziu, alebo sedí pred počítačom a mrhá čas na sociálnych sieťach. Pritom by sa tento čas dal využiť oveľa užitočnejšie, a to prečítaním si dobrej knihy, o ktorej sa môžeme medzi známymi porozprávať.

I keď mladí ľudia čoraz menej navštevujú kníhkupectvá, či knižnice, našťastie aj pre týchto sa nájde nový moderný spôsob, ako si prečítať knihu a nemusieť pri tom prevracať strany. Internet nám ponúka elektronickú formu čítania kníh so širokým sortimentom od klasiky až po modernú literatúru.
Množstvo informácií je čerpaných z nedôveryhodných zdrojov a výsledkom je skreslenie pohľadu na svet. Na rozdiel od internetu a televízie,  kniha poskytuje presné údaje, čo samozrejme závisí aj od dátumu jej vydania, a po pravde je to neprekonateľný pocit prevracať stránku za stránkou.

Najlepšie je riadiť sa výrokom známeho pedagóga J.A. Komenského, ktorý povedal: „Nemilovať knihu, znamená nemilovať múdrosť a nemilovať múdrosť, znamená stávať sa hlupákom.“

V týchto dňoch navštívili našu Obecnú knižnicu aj žiaci zo ZŠ z Klokočova spolu s pani učiteľkami Mgr. D. Janešíkovou a Mgr. Z. Škorníkovou. Žiaci si mohli prezrieť priestory Obecnej knižnice, oboznámiť sa literatúrou, ktorá sa tu nachádza a mali možnosť sa tu aj zapísať. Ďakujeme p. učiteľkám za návštevu a dúfame, že tu žiaci budú chodiť s chuťou a elánom aj naďalej. Na ukážku Vám prinášame zopár fotografií.

logo mojekysucelogo euroregionbeskydylogo eu fondyop kvalita ziv prostredia

eures logoarcha logologo snowparadiselogo rrakysucelogo sudopark