Nástroje pre uľahčenie prístupu

V súčasnej dobe Obec Klokočov zaťažuje dlh z neuhradených faktúr, ktorý vznikol počas vedenia bývalého starostu obce Ľ. Stríža za obdobie od r. 2012 – 2014.

Dlh je zverejnený spoločne s neuhradenými faktúrami na internetovej stránke obce Klokočov. Hlavná kontrolórka obce potvrdila, že sme na hranici ozdravného režimu. (Ozdravný režim predchádza nútenej správe obce). Na zozname neuhradených faktúr nie sú uvedené úvery, ktorými je obec zaťažená. Mnohé firmy, voči ktorým máme záväzky, uzatvorili s obcou splátkové kalendáre, ktoré musíme dodržať. V prípade nedodržania uvalia na obec exekučne konanie. Z tohto dôvodu, obec v prvom rade spláca neuhradené faktúry.
     Navonok Obec Klokočov vystupovala ako bezproblémová, opak však je pravdou. Tu chcem upozorniť, že nie zamestnanci, ale bývalý starosta s financiami nakladal nehospodárne – z toho dôvodu vznikla už spomínaná situácia (spomeniem napr. Hodové slávnosti,  60. výročie obce, upomienkové predmety, cesty súkromným vozidlom).
     Ak chceme, aby fungovala obec, čo je veľmi náročné, musíme s financiami nakladať veľmi zodpovedne. Zabezpečujú sa len nutné veci na prevádzku Obecného úradu – elektrina, kancelárske potreby, STK vozidiel, nafta, uzatvorenie poistných zmlúv, v prípade poruchy vozidiel – nákup náhradných dielov. Ak by sme podcenili túto finančnú situáciu, dlh obce by sa zväčšoval.
     Na toto všetko doplatia obyvatelia našej obce.
     Čo sa týka zimnej údržby ciest – údržbu a sprejazdnenie miestnych komunikácii sa snažíme zabezpečiť tak, aby bola sprejazdnená celá obec. Začalo sa aj s posypom ciest, no museli sme zohľadniť aj skutočnosť, že na celom strednom Slovensku hlásili zvýšené snehové zrážky. Z dôvodu úsporných opatrení posyp ciest sa nedokončil a uprednostnili sme následné rozorávanie ciest. Súkromné firmy na rozorávanie miestnych komunikácii sme neprizvali, keďže v obci nebol vyhlásený kalamitný stav.
     Mnohé úsporné opatrenia majú dopad na obyvateľov našej obce. Preto Vás, milí obyvatelia, prosím o trpezlivosť. Niektoré veci sú v štádiu riešenia, o ďalšej situácii Vás budem informovať.


Veronika Haferová
starostka obce

logo mojekysucelogo euroregionbeskydylogo eu fondyop kvalita ziv prostredia

eures logoarcha logologo snowparadiselogo rrakysucelogo sudopark