Nástroje pre uľahčenie prístupu

V našom živote sú udalosti, ktoré prejdeme bez povšimnutia. Sú udalosti, ktoré na nás zanechajú stopy. A sú udalosti, ktoré si pamätáme navždy. Vznik obce rozhodne takou udalosťou je. 

Obec Klokočov bola do roku 1954 súčasťou Turzovky. Snaha o svojbytnosť Klokočova a samotné spracovanie svojich vecí siaha oveľa hlbšie ako do roku 1954. Vyhláškou Povereníctva vnútra z 10.05.1954 uznesením číslo 118/1954 bola Turzovka rozdelená na 4 samostatné celky a jednou zo samostatných obcí, po rozdelení Turzovky, sa stal aj Klokočov.

Tento víkend sme veľkolepo oslávili krásne výročie založenia našej obce, ktorá ma síce 70 rokov no predsa je mladučká a zároveň srdcom aj dušou veľmi bohatá. V nedeľu sme ocenili aj osobnosti Klokočova. Ku gratulantom sa pridala skvelá slovenská skupina HRDZA, Ľudová hudba Ferka Jaroša, Hlavičorskí Pajtáši, Lucia Haladejová, a mnoho ďalších. Nálada bola fantastická za asistencie krásneho počasia a skvelého publika.

Nášmu p. farárkovi ďakujeme za odslúženie slávnostnej svätej omše a hasičom DHZ Klokočov za spoluprácu v rámci bezpečnosti. ĎAKUJEM KLOKOČOV.

S úctou
Radoslav Zajac, starosta obce

logo mojekysucelogo euroregionbeskydylogo eu fondyop kvalita ziv prostredia

eures logoarcha logologo snowparadiselogo rrakysucelogo sudopark