Nástroje pre uľahčenie prístupu

Sample ImageV krásny slnečný deň 7. októbra 2010 sa konala pietna spomienka pri pamätnej tabuli nášho rodáka, básnika a spisovateľa Pavla Hrtúsa Jurinu pri pamätnej tabuli pred Obecným úradom v Klokočove.
V úvode zaspievala Folklórna skupina Klokočov pieseň: „Slovensko, krásna zem“. Následne vzácnu návštevu privítal starosta obce Ľuboš Stríž, ktorý vo svojom prejave zdôraznil, že Klokočovčania sú na svojho rodáka hrdí a ďakujú mu za myšlienky, ktoré zvečnil vo svojich dielach. Za znenia piesne „Keď sa Slovák preč od vlasti odberá“ v podaní Folklórnej skupiny Klokočov položili účastníci tohto podujatia kvety k pamätnej tabuli P.H.Jurinu. Postupne sa všetci presunuli do Základnej školy Klokočov, kde milým slovom privítala riaditeľka ZŠ Klokočov Mgr. Mária Valčuhová. Následne pani zástupkyňa Mgr. Ľuboslava Mudríková uviedla kultúrny program v ktorom ukázali talentované deti z Klokočova, čo sa v nich skrýva. Po kultúrnom programe sa konala výstava fotografií zo života Pavla Hrtúsa Jurinu, táto výstava bola zároveň obohatená o rezbárskej práce Jozefa Chrenšča. Zo základnej školy Klokočov sa účastníci tohto podujatia presunuli do centra obce Klokočov, kde sa v sobášnej miestnosti konalo malé občerstvenie.

Deň sa týmto neskončil, ba naopak v Kysuckej knižnici v Čadci sa chystal galavečer, na ktorý sa vzácna návšteva z Klokočova presunula. Odzneli básne účastníkov celoslovenskej literárnej súťaže, kde sa jemná tvorba niesla priestormi Kysuckej knižnice. Úžasnú atmosféru vytvorila moderátorka podujatia, výborná recitátorka pani Hilda Michaliková, ktorá si na rozhovor jednotlivo pozývala účastníkov súťaže, ktorí dostali čestné uznanie i tých, ktorí boli ocenení. V závere tohto večera nasledoval krst knižky laureátky Kataríny Džunkovej.

Sample Image
Folklórna skupina Klokočov (Terézia Papiková, Štefánia Gachová, Anna Chrenšťová, Štefánia Dubačová, Anna Čuboňová, Mária Šipulová, Štefánia Čuboňová) v úvode zaspievala pieseň "Slovensko krásna zem..."

Sample Image
Stretnutie pred pamätnou tabuľou P.H.Jurinu
Ľuboš Stríž - starosta Obce Klokočov, Mgr. Janka Mudríková - riaditeľka Kysuckej knižnice v Čadci, Teodor Križka - básnik, spisovateľ a prekladateľ
Sample Image
Stretnutie v Klokočove

Sample Image
Príhovor prečítal starosta Obce Klokočov pán Ľuboš Stríž, po jeho ľavici stojí Mgr. Janka Mudríková, riaditeľka Kysuckej knižnice v Čadci a Teodor Križka, básnik, spisovateľ, prekladateľ,...

Sample Image
K pamätnej tabuli položil kvety starosta Obce Klokočov pán Ľuboš Stríž
Sample Image
Položenie kvetov k pamätnej tabuli P.H. Jurinu
Sample Image
Privítanie hostí v ZŠ Klokočov riaditeľkou školy Mgr. Máriou Valčuhovou
Sample Image
Mgr. Mária Valčuhová - riaditeľka ZŠ Klokočov privítala hostí v ZŠ Klokočov
Sample Image
Kultúrny program divákov zaujal 
Sample Image
Účastníci kulturného podujatia
Sample Image
Hra na gitare v podaní žiaka ZŠ Klokočov Radka Hroša
Sample Image
Účastníci kulturného podujatia
Sample Image
Števo Želiecký, žiak ZŠ Klokočov zarecitoval báseň
Sample Image
Vierka Kubalová, Mirka Kubalová a Dominika Jarošová zaspievali a zahrali na heligónke
Sample Image
Na heligónke zahral i Ondrej Michalisko - žiak ZŠ Klokočov

logo mojekysucelogo euroregionbeskydylogo eu fondyop kvalita ziv prostredia

eures logoarcha logologo snowparadiselogo rrakysucelogo sudopark