Nástroje pre uľahčenie prístupu

vystavavnukova2013mTvorba jubilujúcej autorky Anny Vnukovej z Klokočova bola predstavená účastníkom slávnostnej vernisáže výstavy, dňa 15. 11. 2013 o 14.00 hod. v sobášnej miestnosti OÚ v Klokočove, pod názvom: MOJ FAREBNÝ SVET, výstava potrvá do 30. 11. 2013.
 Súčasne od 18. do 28. novembra 2013 bude v Dome kultúry R. Jašíka v Turzovke sprístupnená  výtvarná tvorba autorky, ktorú už niekoľko rokov spoluvytvára, formuje ale aj kvalitatívne obohacuje.
Táto milá vernisáž sa niesla v oslavnom duchu, keďže 13. novembra 2013 oslávila Anna Vnuková svoje okrúhle životné jubileum.
Pani Anna Vnuková sa narodila v novembri 1953 v Turzovke. V roku 2003 sa stala členkou Štúdia neprofesionálnych výtvarníkov regiónu Kysúc, ktoré pracuje pri KKS v Čadci a intenzívnejšie sa začala venovať výtvarnému umeniu. Jej hlavným zameraním a nevyčerpateľnou témou je krajina, taktiež kreslí i zátišie a všetko pekné kolo seba. Krajinu vníma ako nádhernú realitu so všetkými detailami.

 Vo svojich prácach vychádza z poctivej kresby, snaží sa tak o pravdivé zobrazenie videnej krajiny. Pracuje hlavne s temperou a akrylom, pomaly vniká do tajomstiev olejomaľby a akvarelu. Diela autorky boli už veľakrát vystavené na spoločných výstavách VÝTVARNÉ SPEKTERUM, za ktoré získala mnohé ocenenia, nebolo tomu inak ani v tomto roku, kde v regionálnej súťaži jej bolo udelené čestné uznanie a postup do krajského kola súťažnej výstavy, za výtvarné diela OÁZA POKOJA a VESELÉ „MAKOVKY“, výtvarné diela z krajského kola postúpili do celoštátneho kola Výtvarného spektra v Trenčíne. Vystavovala v Oščadnici, v Čadci, v Turzovke, v Čiernom, v Humennom, v Trenčíne. 
Veľmi si vážime jej skromnosť, pracovitosť a zodpovednosť, s akou pristupuje k tvorbe výtvarných diel. Vo svojom voľnom čase sa nevzdáva a svedomito pracujú na svojom zdokonaľovaní, čoho výsledkom sú i ocenenia na regionálnej a nadregionálnych súťažiach.
V úvode výtvarníčku a oslávenkyňu potešili ľudové piesne v podaní Folklórnej skupiny Klokočov, taktiež zazneli tóny heligoniek detí zo ZŠ Klokočov a z Centra voľného času ROSIČKA Klokočov. Milú slávnosť otvorili členovia kultúrneho strediska Čadca pán Janko Ďurica, Emília Jašurková, ktorí predstavili autorku a prezradili čo - to o jej živote. Pri tejto príležitosti odovzdala riaditeľka Mgr. Silvia Petreková v mene Kysuckého kultúrneho strediska v Čadci, organizácie v zriaďovateľskej pôsobnosti ŽSK, autorke ďakovný list s prianím mnohých ďalších tvorivých úspechov. Na jubilantku je právom hrdý i starosta Obce Klokočov Ľuboš Stríž, ktorý vo svojom prejave prejavil úctu, vďaku a radosť z toho, že pani Anna Vnuková reprezentuje a zviditeľňuje takýmto spôsobom obec a odovzdal jej kytičku, darček aj blahoželanie. Po gratulačnom verši, ktorý odznel z úst pána starostu sa ku gratulácií pridali i ostatní prítomní. Pani Anna Vnuková neskrývala dojatie a všetkým účastníkom, predovšetkým svojmu manželovi, rodine a všetkým pekne poďakovala.
Nasledoval voľný program, pri ktorom sa mohli prítomní občerstviť, popozerať vystavené obrazy, či zaspievať si s Folklórnou skupinou Klokočov. Prinášame Vám zopár fotografií.

deti zo ZŠ a Centrum voľného času Rosička Klokočov
deti zo ZŠ a Centrum voľného času Rosička Klokočov
príhovor, zľava Emília Jašurková, starosta obce Ľuboš Stríž a Janko Ďurica
príhovor, zľava Emília Jašurková, starosta obce Ľuboš Stríž a Janko Ďurica
príhovor starostu obce Ľuboša Stríža
príhovor starostu obce Ľuboša Stríža
príhovor: Mgr. Silvia Petreková, riaditeľka Kysuckého kultúrného strediska v Čadci
príhovor: Mgr. Silvia Petreková, riaditeľka Kysuckého kultúrného strediska v Čadci
hostia
hostia
folklórna skupina z Klokočova
folklórna skupina z Klokočova
kultúrny program
kultúrny program
príhovor p. Anny Vnukovej
príhovor p. Anny Vnukovej
gratulácie od hostí
gratulácie od hostí

logo mojekysucelogo euroregionbeskydylogo eu fondyop kvalita ziv prostredia

eures logoarcha logologo snowparadiselogo rrakysucelogo sudopark