Nástroje pre uľahčenie prístupu

Vianočný benefičný koncertEšte v starom roku, v nedeľu 27. decembra 2015, sa v našej obci, presnejšie v Kostole Najsvätejšieho Srdca Ježišovho v Klokočove, konala pekná spoločenská udalosť.

Bol to Vianočný benefičný koncert, ktorý si pripravili pre našich občanov, ale aj široké okolie, naši speváci z Chrámového zboru – Cordis spoločne s ľudovou muzikou Javorové husle z Martina. Už prvotné prípravy a propagácia nasvedčovala tomu, že to bude nevšedná spoločenská udalosť, ktorá bude korunovať päť rokov pôsobenia zboru Cordis.

 
V samotnom úvode koncertu moderátorka – PhDr. Katarína Plešivčáková privítala všetkých tých, ktorí sa zúčastnili tohto koncertu. A že ich nebolo málo, o tom svedčia aj fotografie kostola, ktorý praská vo švíkoch. Privítala aj samotných účinkujúcich a nezabudla privítať ani Natálku Krišťákovú s jej mamou, pre ktorú bol určený výťažok zo vstupného tohto benefičného koncertu. Potom už zazneli v prvej časti koncertu, tej jednoduchšej, tóny piesní v podaní zboru Cordis a ľudovej muziky Javorové husle – Aký je to svit, Narodil sa Kristus Pán a mnohé iné jednoduchšie koledy.
Absolútnou senzáciou večera sa stala druhá časť, v ktorej sa predstavili duetá – Andrea Moravčíková spolu s Miroslavou Srničkovou, a potom sóla v podaní Marcely Polkovej či Jozefa Gondeka. Toto všetko bolo oku lahodne doladené krásnymi bielymi šatami, ktoré mali na sebe všetky speváčky.
V tretej, poslednej časti koncertu, sme boli svedkami ďakovnej reči vedúceho zboru Cordis, ďalej starostky obce Veroniky Haferovej a poďakovanie za všetkých farníkov, ktorí už 5. rok môžu počúvať spevy v podaní zboru, predniesla pani Mgr. Mária Valčuhová. Absolútny záver patril slávnostnému požehnaniu nového vianočného CD nosiča s názvom „Noc zázrakov“, ktoré nahral zbor Cordis opäť s ľudovou muzikou Javorové husle. Akýmisi krstnými rodičmi sa stali štyri osoby, ktoré ako povedal samotný vedúci zboru, majú najväčšiu zásluhu na vydaní tohto nosiča. A tak sa v tento krásny večer spolu „skmotrili“ Bc. Ivana Horáková – pomocná vedúca zboru, Marián Kramár – primáš ľudovej muziky Javorové husle, Ing. Janka Hrtusová – ktorá napísala a sama narecitovala básne na tento CD nosič a Mgr. Andrea Moravčíková – ktorá pevne stála pri organizácii celého večera a aj pri zháňaní finančných prostriedkov na výrobu CD „Noc zázrakov“. 
Keď sme už pri sponzoroch, dovoľte aby sme sa opäť čo najsrdečnejšie poďakovali všetkým sponzorom, bez ktorých by sa toto „malé-veľké“ dielo nepodarilo, sú to: Štefan Hruška, potraviny Kornica; Viera Belková, doktorka; Polka Pavol, elektrikár; rod. Šipulová z Klokočova; rod. Hrtúsová z Čadce; Drevolesy, Turzovka – Anna Gulčíková, Ing. Jozef Hanzel; Pohrebná služba Archa; Pohrebná služba Bytčánkových; Viera Haferová, starostka Klokočova; Jana Foldinová, krajčírstvo; Renáta Balášová, kvetinárstvo; rod. Fojtíková, organista Klokočova; Peter Jankech, farár Klokočova; rod. Chabrečková, Hlavice; Jaroslav Chabreček; Anna Čečotková, potraviny Hlavice; Jozef Marec, Rybárie; Spoločenstvo EMAUZ – Čadca; KOVO.S - Stopka Pavol; Farnosť Martin – Mesto, dekan Kamil Lieskovský; PhDr. Katarína Plešivčáková, ĽuKa; Jozef Prengel, organista Čadca; Dagmar Dedičová, textil Klokočov; Ivana Horáková, organistka Klokočova.
Chceme úprimne poďakovať aj všetkým tým, ktorých práca a snaha nebola až taká viditeľná – ďakujeme už osobnému fotografovi Majovi Tuhovčákovi, pánovi Jozefovi Gachovi, ktorý zdarma pozvážal farníkov, ako aj tým, ktorí pripravili banket po koncerte.
Napokon už len prianie: „Veľa úspechov v ďalšom päťročnom pôsobení!“

-JMM-

logo mojekysucelogo euroregionbeskydylogo eu fondyop kvalita ziv prostredia

eures logoarcha logologo snowparadiselogo rrakysucelogo sudopark