Nástroje pre uľahčenie prístupu

Obľúbený SNOW CROSS sa vydaril na jednotkuBáječní muži pretekali na lietajúcich snežných skútroch v Klokočove


Stretnutie pretekárov a priaznivcov snežných skútrov v Klokočove SNOW CROSS 28. januára 2017 sa vydarilo na jednotku.
Pri vleku v Klokočové – Hlaviciach vládla pravá zimná atmosféra a prišlo aj veľa nadšencov, aby podporili pretekárov. Pozvanie organizátorov – Klubu slovenských turistov v Klokočové a areálu Sudoparku prijalo 24 jazdcov z Kysúc, Oravy, Banskej Bystrice, Žiliny a Bratislavy. Jazdci absolvovali trať cross v dĺžke 1 800 metrov, na ktorej ich čakali dva skoky a dve bariérové zákruty, šesť ďalších zákrut, jazda do vrchu a rýchlostná vložka.


Predstavili sa viacerí známi jazdci. Ozdobou súťaže bol jazdec z Oravy Mario Balcierak, ktorý suverénne vyhral rozjazdy. Do finále postúpili šiesti jazdci – Mario Balcierak, Jaroslav Polka, Rene Šperka, Jozef Ševčik, František Badžgoň a David Gregor. Ozdobou stretnutia bol J. Žubor starší z Banskej Bystrice, ktorý jazdil na pásovej motorke. Jeho syn J. Žubor mladší jazdil na skútri SKY – DOO 600 ccm, ktorý predviedol majstrovskú motokrosovú jazdu. Technickú jazdu predviedol štvorkolkový jazdec František Badžgoň z Olešnej. Škoda, že jeho SKY – DOO mal obsah iba 500 ccm. Ukázal, že je veľkým talentom a v budúcnosti budeme iste o ňom počuť. Jazdci sa pochvalne vyjadrovali o organizácii celého podujatia. Vďaku si zaslúžia najmä predseda KST z Klokočova Pavol Polka, František Badžgoň a Rene Šperka z Olešnej, Matej Straka z Klokočova – Hlavice za technickú pomoc a Jozef Ševčik zo Svrčinovca. Prítomní diváci sa mali na čo pozerať. Jazdci na niektorých rovných úsekoch trate dosiahli až päťdesiatkilometrovú rýchlosť a na skokoch leteli vo vzduchu aj vyše desať metrov. Počas pretekov jazdci absolvovali štyri rozjazdy. „Našťastie, počas pretekov sa nevyskytlo žiadne zranenie. Počasie nám prialo, prišlo aj veľa divákov. Tešíme sa na budúci 4. ročník pretekov, na ktorý sme pozvali kamarátov z Oravy na čele s jazdcom pretekov Paríž – Dakar Štefanom Svitkom.“- povedal hlavný organizátor Pavol Polka.

Výsledky:
CROSS: 1. Mario Balcierak – Zubrohlava, 2. Jaroslav Polka – Žilina, 3. Rene Šperka – Olešná.
Rýchlostné preteky – 400 metrov: 1. Mario Balcierik – Zubrohlava, 2.David Greguš–Skalité,3. Rene Šperka – Olešná.

Individuálne ocenenia:
Najmladším účastníkom bol J. Žubor ml.z BanskejBystrice, najstarším – veteránom Štefan Badura zo Staškova, najtechnickejším jazdcom František Badžgoň zo Staškova, cenu Fair play získal Jozef Stopka z Turzovky.

Snímky: Marián Tuhovčák

logo mojekysucelogo euroregionbeskydylogo eu fondyop kvalita ziv prostredia

eures logoarcha logologo snowparadiselogo rrakysucelogo sudopark