Nástroje pre uľahčenie prístupu

Hodový víkend v KlokočoveV dňoch 16. a 17. júna 2018 sa v obci Klokočov konali tradičné hodové slávnosti, ktoré obec každoročne organizuje pri príležitosti zasvätenia kostola Najsvätejšiemu Srdcu Ježišovmu.


Hodový víkend odštartovala v sobotu 16. júna 2018 o 18:00 hod. tanečná zábava, na ktorej do skorých ranných hodín do tanca hrala hudobná skupina PULZ. V nedeľu 17. júna 2018 boli ráno odslúžené slávnostné sväté omše vdp. Jaroslavom Vnukom. O 13:00 hod. začal kultúrny program, ktorý v úvode krásnymi ľudovými piesňami otvoril folklórny súbor Klokočov, ktorý v súčasnej dobe vedie pán Ondrej Michalisko. Následne vystúpila zástupkyňa starostky Jana Foldinová a všetkým vo svojom mene – aj v mene starostky obce popriala, aby nedeľné poobedie prinieslo všetkým nezabudnuteľné chvíle v kruhu svojich najbližších a priateľov.

Do hodového programu prispeli ZŠ Klokočov a heligonkári z CVČ Klokočov, ktorí hrou na heligónkach s doprovodom na husličkách potešili hodovníkov tradičnými ľudovými piesňami. V programe sa ďalej predstavili s moderným tancom žiačky zo ZŠ Klokočov a mažoretky Čačanky s vystúpením v moderných disco tónoch a rytmického pohybu. O 14:00 hod. vystúpil vzácny hosť pán Peter Stašák, ktorý nedeľné hodové poobedie všetkým spríjemnil hitmi ako Jediná, Nikto nemá dva životy, Kubašská voda a mnohými ďalšími. Svojou nesmiernou priateľskosťou a bezprostrednosťou si pán Peter Stašák ihneď získal publikum a nestarnúci evergreen Žijem, žijem si zaspieval spoločne medzi hodovníkmi, s ktorými sa aj srdečne zvítal. Program uzatvorila hudobná skupina Muzika spod Rače, ktorá ľudovými piesňami taktiež vyčarila všetkým úsmev na tvári a pohladila dušu.
Počas celého hodového dňa nám asistovali slnečné lúče, deťúrence sa mohli vyšantiť a vybrať si z niekoľkých hodových atrakcií, maľovanie na tvár.
Ďakujeme všetkým účinkujúcim za pekné vystúpenia. Poďakovanie patrí všetkým, ktorí sa akýmkoľvek spôsobom podieľali na prípravách a priebehu hodov v Klokočove a taktiež členom DHZO Klokočov, ktorí dbali na bezpečnosť.

-referát kultúry-

logo mojekysucelogo euroregionbeskydylogo eu fondyop kvalita ziv prostredia

eures logoarcha logologo snowparadiselogo rrakysucelogo sudopark