Nástroje pre uľahčenie prístupu

oznamMilí spoluobčania, žiadame Vás, aby ste do nádob určených na separovaný zber – žlté 1100 l kontajnery na plast  a zelené 1100 l  kontajnery na sklo – nevhadzovali komunálny alebo iný odpad.

Znečistené separované zložky nemôžu byť odovzdané na ďalšie zhodnotenie a končia zbytočne na skládke odpadov ako zmesový komunálny odpad a tým sa obci zvyšujú náklady na vývoz a uskladnenie odpadu.  Zároveň sa marí aj úsilie tých občanov, ktorí pristupujú k separovaniu zodpovedne. Len vďaka správnemu a zodpovednému separovaniu odpadu dosiahneme ušetrenie nákladov na vývoz a za uskladnenie odpadov na skládke.
Preto, aby sa zlepšila kvalita separovaného zberu (hlavne plastov) bude Združenie TKO Semeteš od 1.05.2017 zbierať od občanov plasty uložené v transparentných vreciach.


Na OÚ v Klokočove, na úseku odpadového hospodárstva, sú k dispozícii pre občanov transparentné vrecia, ktoré si môžu občania do svojich domácností vyzdvihnúť bezplatne. Triedené zložky odpadu sa budú ukladať do transparentných vriec, ktoré v deň zvozu danej triedenej zložky vyložíte nezaviazané na prístupné miesto. Pracovníci TKO Semeteš vrecia vysypú a vrátia späť. Od 1.05.2017 domácnostiam vo farebných a zaviazaných vreciach separované zložky odobrané nebudú.

Úsek odpadového hospodárstva

logo mojekysucelogo euroregionbeskydylogo eu fondyop kvalita ziv prostredia

eures logoarcha logologo snowparadiselogo rrakysucelogo sudopark