Nástroje pre uľahčenie prístupu

Dovoľujeme si Vás, informovať o projekte, ktorý vznikol z iniciatívy predsedníctva Poľska vo V4 s ambicíou prezentovať stredoeurópsky región v kontexte zdravého životného štýlu a športu. Česká republika, Maďarsko aj Slovenská republika iniciatívu podporili a pripojili sa k organizácií navrhovaného športovo-spoločenského podujatia Vyšehradské cyklistické preteky /,,Visegrad Cycling Race, 2013/, ktoré sa uskutoční v termíne 17.- 18.5.2013 formou amatérskeho cyklistického preteku so štartom v Budapešti, prejazdom cez Slovensko, Českú republiku a s cieľom  v Krakove.

Záštitu nad podujatím prevzali všetci ministri zahraničných vecí krajín V4, do prípravy sú zapojené ministerstvá zodpovedné za oblasť športu susedných krajín a národné cyklistické zväzy.

 Podujatie sa organizuje ako non stop pretek s celkovou dĺžkou 542 km a je určené pre športovcov špecializujúcich sa na cyklistické maratóny. V rámci samotného preteku je štart naplánovaný v Budapešti, vstup na Slovensko cez mesto Štúrovo, prejazd cez Nové Zámky, Nitru, Prievidzu, Žilinu, Čadcu a s prejazdom do Českej republiky cez prechod Klokočov – Bílá.

Pretek sa uskutoční za plnej cestnej premávky, cez našu obec Klokočov budú prechádzať v nočných hodinách. Organizátori očakávajú účasť 300 pretekárov zo všetkých 4 krajín.

Pretek bude vysielaný v poľskej verejnoprávnej TV , jeho časti budú preberať aj maďarské, slovenské a české televízne kanály, rovnako tak bude zabezpečená mediálna podpora v rámci všetkých štyroch krajín

logo mojekysucelogo euroregionbeskydylogo eu fondyop kvalita ziv prostredia

eures logoarcha logologo snowparadiselogo rrakysucelogo sudopark