Nástroje pre uľahčenie prístupu

Obecný úrad v Klokočove organizuje dňa 7. 9. 2013 o 13:00 hodine na Konečnej OVČIARSKY DEŇ (KARPATSKÝ  REDYK).
        
KARPATSKÝ REDYK je projekt tradičného putovania s ovcami po hrebeňoch KarpátKARPATSKÝ REDYK „TRANSHUMANCE 2013“ je projekt tradičného putovania s ovcami v počte 300 ks po hrebeňoch Karpát. Je organizovaný pre úctu valašských pastierov v predchádzajúcich generáciách, ktorí postupne osídlili hory a prispeli k vzniku spoločnej horskej pastierskej kultúre spájajúcu obyvateľstvo Karpát. Redyk je jarný výstup ovcí na horské pastviny a nasledovný návrat na zimu do dediny.
Organizátor: Fundacja „Pasterstwo Transhumancyjne“ – Asociatia Transhumanta z Rumunska a Spoločenské organizácie, ktorých hlavným cieľom je zachovanie tradičného pastierstva v Karpatoch a udržanie kultúrneho dedičstva.
Spoluorganizátori: Koliba, Občanské združenie z Košařisk, Valašské múzeum v prírode – Česká republika, Centrum európskej integrácie - Ukrajina
Pozývame všetkých občanov, najmä tých, ktorí sa chcú dozvedieť niečo o ovciach a horskom hospodárení. Všetci si môžu spoločne  posedieť  pri chutnom občerstvení, ako sú pravé slovenské halušky.

Tešíme sa na Vás !

logo mojekysucelogo euroregionbeskydylogo eu fondyop kvalita ziv prostredia

eures logoarcha logologo snowparadiselogo rrakysucelogo sudopark