Nástroje pre uľahčenie prístupu

pdfPriznanie k dani z nehnuteľnosti, k dani za psa je daňovník povinný podať správcovi dane do 31.1. 2024.

Priznanie k dani z nehnuteľnosti, k dani za psa je daňovník povinný podať správcovi dane do 31.1. 2024 a to za nehnuteľnosť, ktorú nadobudol v roku 2023 kúpou, darom, rozhodnutím súdu, dedičstvom, dražbou alebo skolaudoval predtým rozostavanú nehnuteľnosť, či dostal stavebné povolenie, alebo mu bolo vydané ohlásenie drobnej stavby a už je postavená,...

Priznanie na zánik daňovej povinnosti musia podať tí, ktorí vlani svoju nehnuteľnosť predali, darovali,….

Zľava pre daňovníkov, ktorí vlani dovŕšili vek 65 rokov sa automaticky poskytne z rodinných domov, ktoré slúžia na ich trvalé bývanie a garáži. Daňovníci, ktorí majú vydané nové preukazy ŤZP a ŤZPS a nemajú ešte vek 65 rokov musia doložiť tento preukaz a uplatniť si zľavu na predpísanom tlačive tiež do 31.1. 2024.

Žiadosti o zníženie poplatku za komunálny odpad na rok 2024 spolu s príslušným potvrdením a nový preukaz ŤZPS je potrebné doložiť do 31.3. 2024. Žiadosť nemusia podávať občania po dovŕšení veku 62 rokov, poplatok sa im automaticky zníži o 10%. Občanom s preukazom ŤZPS sa zníži poplatok o 30%.

Na web stránke obce sú zverejnené platné VZN o miestnych daniach a Novelizácia č. 1 k VZN o miestnych daniach, tiež je zverejnené VZN o miestnom poplatku za komunálny odpad a Dodatok č. 1 k VZN o miestnom poplatku za kom. odpad a drobný stavebný odpad.

logo mojekysucelogo euroregionbeskydylogo eu fondyop kvalita ziv prostredia

eures logoarcha logologo snowparadiselogo rrakysucelogo sudopark